Högstadiet

⚡️🎛 TECHNOSLÖJD 🎛⚡️

I HUVUDET PÅ TVÅ

LÅTSKRIVARE OCH BEATSNICKRARE

TechnoSlöjd är en workshop på 2x50 minuter med musikerna Erik Rask och Cecilia Nordlund som delar med sig av sina bästa tips för att göra musik och skriva texter. Båda har långa musik-karriärer bakom sig inom både elektronisk musik, rock och pop.


Du får tips på hur du kan skapa beats på en nivå som passar dig. Snabba sätt för den som behöver något att sjunga eller rappa till. Avancerade sätt för de som vill bygga musik från grunden i musikprogram såsom Garageband, Ableton, FL Studio eller Logic. Huvudsaken är att det svänger, att du hittar sätt som passar dig, och får större insikt i hur du kan lägga upp elektroniska musikprojekt. 


Du får tips på hur du kan få inspiration att skriva texter till sång eller rap. Hur du kan tänka med textens flow, rytmen och melodin när du kombinerar den med musik. Hur du kan skriva texter som handlar om din värld och om saker som är viktiga för dig.


Du får konkreta metoder som kan hjälpa dig om du känner dig blockerad och har svårt att komma igång att skriva.


Även om du inte är musiker eller skrivit låtar förut så är flera av våra övningar bra metoder för dig som vill utveckla din kreativitet.